Waarom is professionele software belangrijk voor alle soorten bedrijven?

Een verticale applicatie is gewoon elk programma dat zich richt op een bepaalde bedrijfsfunctie en een individuele gebruikersgroep ondersteunt met specifieke functies en vaardigheden in een organisatie. Enterprise-software zoals CRM en ERP zijn ook voorbeelden van verticale toepassingen.

Verticale Applicaties

Het meest voor de hand liggende voorbeeld van een softwareprogramma dat op een bepaalde groep werknemers is gericht, zijn Microsoft Office-producten. Dit betekent echter niet dat het gehele personeelsbestand van Microsoft een Microsoft-medewerker zou zijn. Veel werknemers gebruiken andere open source of propriëtaire softwarepakketten, sommige werken voor een externe leverancier en velen werken voor zichzelf.

Zoals je zou verwachten, hebben verschillende bedrijven verschillende verticale toepassingen. Veel bedrijven hebben echter programma's die lijken op Microsoft Office. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat er specifieke toepassingen zijn die zijn gericht op specifieke industrieën en beroepen. In dat geval zou het beter zijn om een ​​applicatie te gebruiken die specifiek is ontworpen voor een bepaalde groep medewerkers, dan om algemene computersoftware te gebruiken die is afgestemd op alle medewerkers.

Een ander voorbeeld van een verticale toepassing is een boekhoudsysteem. Boekhoudsystemen helpen bij het organiseren, registreren en analyseren van financiële gegevens. Hoe specifieker een gegevensinvoerprogramma is, hoe gemakkelijker het wordt om een ​​grote hoeveelheid financiële informatie bij te houden. Boekhoudsystemen vereisen meestal ook veel training voordat ze door een niet-deskundige kunnen worden gebruikt. Dit maakt de meest ervaren personen waardevoller dan algemene computersoftware.

Software die is ontworpen om bepaalde taken te automatiseren, is vaak te vinden voor een horizontale of verticale toepassing. Horizontale programma's bieden gebruikers functies om de taken van één persoon uit te voeren, terwijl de meer complexe verticale programma's een gebruiker een reeks tools bieden om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Dit maakt het gemakkelijker voor werknemers om hun tijd en middelen te beheren, wat op zijn beurt helpt om de productiviteit en winst te verhogen.

Software ontworpen voor de financiële sector is gericht op het verhogen van de productiviteit door middel van kostenbesparende strategieën. Een goed voorbeeld van een verticaal softwareproduct voor een financiële of verzekeringsmaatschappij is Quicken. De software is ontworpen om offertes te genereren voor financiële transacties van klanten, wat gemakkelijk is voor de medewerker.