Octrooibureaus

Waarom is een Octrooi Belangrijk?

Octrooibureaus zijn zeer vergelijkbaar met Government Offices. Het belangrijkste verschil is dat het Patent Office is degene die de patenten overwegende dat de regering Offices is belast met het handhaven ervan. In principe is een Octrooibureau is een regering of een intergouvernementeel orgaan dat het proces van patenten regelt.

Octrooibureaus zijn verantwoordelijk voor de bescherming van de intellectuele eigendomsrechten van de private en publieke sector van inbreuk door derden. Volgens de definitie in de wet, een octrooi is een merk of naam verbonden aan een ding geproduceerd of uitgevonden dat een persoon exclusief recht op het gebruik van het ding biedt. In eenvoudige woorden, een octrooi een fabrieks- of aan een bepaald product of uitvinding. Om een ​​octrooi te krijgen, moet een uitvinding worden geproduceerd die het eigendomsrecht bevat of dient te worden uitgevonden.

Wat betreft de functies van octrooibureaus betreft, deze zijn vrij eenvoudig. Ze kunnen afgifte van een octrooi of weigeren om het uit te geven. Hiervoor de octrooibureaus moet verschillende factoren zoals de aard van de uitvinding, de nieuwheid en de reikwijdte van de geclaimde uitvinding, het nut en de werkwijze volgens de uitvinding.

Er zijn verschillende soorten van octrooibureaus waaronder nationale octrooibureaus, Handel octrooibureaus en Industrie octrooibureaus. Alle octrooibureaus hebben de verantwoordelijkheid om patenten aan geregistreerde uitvinders te geven.

Octrooibureaus hebben hun eigen sets van taken. Zij zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de registratie en de goedkeuring van de patenten die zij uitgeven. De octrooibureaus ook voor zorgen dat er geen inbreuk op de patenten. Bijvoorbeeld, als een uitvinding is al gepatenteerd, zij controleren of de uitvinder is de enige eigenaar van de gepatenteerde idee en niet een andere persoon.

De octrooibureaus treedt ook op als arbiters in gevallen waarin uitvinders tegenkomen problemen met hun patenten of twijfels over hun bescherming. Zij verbinden zich daarom onderzoeken voordat ze op de geldigheid of de octrooieerbaarheid van de uitvindingen regeren.