Een commercieel onroerend goed leasen

Een leaseovereenkomst is in wezen een contract tussen een individu of zakelijke entiteit en een financiële instelling. De persoon die het onroerend goed huurt, is over het algemeen de huurder, die geen juridisch eigendom van dat onroerend goed heeft, evenals enige beperkte operationele controle over eventuele gerelateerde risico's en voordelen van de feitelijke verandering in de waarde van het onderliggende onroerend goed.

Leasing

Een leasecontract kan worden gebruikt om commercieel onroerend goed te financieren, om huurinkomsten te genereren, om woningverbeteringen aan te brengen en om extra bronnen van cashflow te genereren. Bij elk van deze toepassingen moet het leasebedrijf een leasecontract opstellen dat hen beschermt tegen juridische problemen en hen in staat stelt huurbetalingen te innen, betalingen aan het onroerend goed te doen en de nodige reparaties en onderhoud aan het onroerend goed uit te voeren. Naast het aanmaken van dit document, moet de financiële instelling het mogelijk ook ondertekenen. Op deze manier kan een bedrijf of persoon met financieringsproblemen geld lenen bij een financiële instelling en de financiering gebruiken om vastgoedkosten te betalen die niet worden gedekt door de persoonlijke kredietgeschiedenis van de eigenaar.

De voordelen van het leasen van onroerend goed voor commerciële doeleinden omvatten aanzienlijke belastingafschrijvingen en het vermogen om te profiteren van schaalvoordelen bij het runnen van een bepaald bedrijf. Een leaseovereenkomst kan voor de betrokken partijen echter zijn eigen reeks uitdagingen met zich meebrengen.